20 Şubat 2012 Pazartesi

Zaman zaman,o zaman!

Ablam dişçide kıyamet koparırken benim sessizliğime iltifat ederdi annem "benim cesur kızım". Çok küçüktüm ama farkına varmıştım.Kendi dişimi kendim çekmenin acısını bildiğimden dişçi bana kurtarıcı olmuştu "sadece iki dakika sabredicem ve bundan kurutulacağımı bildiğim için sakinim"dedim anneme.

Bugün sakinliğim öyle bir boyuta ulaştı ki başka insanları çıldırtıyor.Ama bu hissi üzerimden atamıyorum.En kötü sorunda bile kendimden o kadar eminim ki,canım isterse iki gün daha dişimi sıkarım baktım kötü,olmayacak,hayatımdan çıkarırım diyor çok sevgili otonom düşüncelerim.Adeta zaman yutan bir canavar oldum.

Sabır da,sessizlik de,sakinlik de erdem olarak bilinir.En azından böyle bilerek, bunların üzerine kurdum anlayışımı.Sevmek ile yol arkadaşı olan şeyler bunlar tabi,ilk önce o vardı.

Beni ne cezbediyor biliyor musun?İnsanların yüz ifadesinde sevgiye dair bir şey görünce mest oluyorum.Benimle ilgili olmasın.Mesela en nefret ettiğim adamın bir tavşanı severken aldığı şekil beni mutlu ediyor.Ve daha sonra komplekslerinden kurtulamayışı yüzünden ağlıyorum onun için.Tekrar bunu görmek istiyorum.Sabretmem bu yüzden.

Ezilmişliğini gözüme soktuğun için susuyorum.Bunun üstesinden gelemediğin için huzurumu kaçırmana izin veriyorum.Nasıl da kıvrım kıvrım kıvranıyorsun öyle.En acıklısı senin hikayen. Sevgi arasan yanındayım bil ki.Ama sana sevmeyi öğretemem.Sessizliğim bu yüzden.

Keyfinizi kaçıran o minik şeylerin sebebi kısıtlı hayal gücünüz.Kendinizi öyle bir hapishaneye kapatmışsınız ki tatsızlıklarınızla sevişiyorsunuz durmadan.Kimse duymasın diye de küçülttüğünüz pencerenize bir de duvar çekiyorsunuz. 


O duvarı dışarıdan yıkamam,ben gittiğimde de içiniz çürümeye devam edecek ama... Bana çektirdiğiniz acı sizi bıraktığımda bitecek.Sakinliğim bu yüzden.

Bütün bu zaman içinde savaşamayacağım şeyle zaman kaybetmişim.Sevgisizlikle savaşamıyorsun.Onların somut şeyleri ağızlarını yüzlerini batırarak yediğini görünce işin boyutunu anladım.Olan bana olmuş.Huzurumu onların asla anlayamayacağı şeyler için feda etmişim.Güldük eğlendik.Kısası makbuldür ziyaretin...





 

2 yorum: