22 Temmuz 2012 Pazar

Bir Beybihanlının Öyküsü

Aynaya bakarken gördüğü kendisi değil,diğerleriydi.Onların nasıl göreceğine karar veriyordu.1 numaralı bakışı onu güzel bulan erkeklere ithaf ediyor.2 numara dostlarına hadlerini bildirme bakışı.3 numara dallanıp budaklanmış.Tabi hedef asıl belirleyici olan. 3 numara pek tecrübe ister.Görsellikten az biraz sıkılmış ucundan kıyısından ruh arayan erkekler için çünkü.Bu noktada yapması gereken istenilen ruh potansiyeli için hafif kafa çalıştıracak,adamı yola getirecek.Dedim ya adamın nasıl göreceğine karar veriyor.

Emeği karşılığında aynı değerde bakışlarla ödüllendirilmek istiyor.Buluşmaya giderken metroda ödünç aldığı bakışlar minimum seviyeyi oluşturuyor.Hayali puanlama hesabı yapıyor yolda yürürken.İşte geldi haberleşilen yere.Yarış başlıyor.

Can dostunu görüyor önce yüzü gülüyor.Bu yeni pantolonu çok şişman göstermiş onu.Ama büyük süpriz!Ortama sonradan dahil olan hatun bütün hatlarını en güzel şekilde sergilemiş büyülüyor.Bizimkinin yüzü asılıyor.Soruyorlar "neyin var?".Annesi öldü kızın.Hem de iki dakika önce! Tabi panik yaratmamak için "amcam öldü" diyerek yürekleri çok zorlamıyor. Düşüncelidir.

3 numaranın sahibi karşısında.Bahsi geçen hatunu görmesiyle ölen amcası işe yarıyor galiba. Suratı daha şefkatli.Keşke dün öldürseymiş.Yarışı önde götürüyor da bir yandan ileriyi düşünmeden edemiyor.Bu hatun etraftayken bir ordu akraba telef edecek.İş büyüyüp annesine kadar gelmeden 3 numarayı geliştirmesi gerekecek üff püffler eşliğinde ritim tutuyor.Neyse ki oğlanın ilgisi hala onda.Biraz biraz rahatlıyor.

Uzun uzun keyifleniyor bizim yavru kedi.Gözleri hala ağlamaklı.Neden gitmedi bu hatun. Oğlan da bu sırada daha kıymetlendi.Ruh arıyor ruh da veriyor azıcık. İhtiyaç kapsamı genişmiş.Yanından ayrılmıyor.Ortamdakilere giden mesaj da tam yerinde oluyor. Herkes oturup ne kadar yakıştıklarını konuşuyor.Can dostu boşuna can değil.Tehdidi çabucak algılamış,gereken sözleri hedef kulaklara çalıyor.

Vakit geç olmuş 3 numaranın sahibi konumundan pek memnun kalmış kızı yarı yola kadar bırakıyor.İhtiyaç gidermek hoşuna gitmiş,marjinal takılıyor.Şans hep bunlar. Hiç aklına gelir miydi bizim kızın böyle taktikler!Zorlandıkça zevk alıyor ve nihayetinde zaferin ilk adımlarıyla içi bir hoş oluyor.


Eve gidiyor.Dönüş yolunda toplayabildiği kadar bonus topluyor.Gece uykusu için. Güzelleştiriyor.Çok yorulmuş ama annesinin yanaklarını sıkıp öpüyor,babacığına kocaman sarılarak gönülleri fethediyor.Evdeki iktidar her şeyden önemli.Daha saf bir ilgi kaynağı nitekim.Yatağa atıyor kendini.Böyle güzel gülümsenemez herhalde.Huzur içinde yastığa kafasını koyuyor.Maskesi hala biraz kaşındırıyor.Ne zaman taktığını bile unutmuş.Yıllar mı olmuş.İnsan gördüklerini de seçemiyor işte.Maskesi düşecek gibi oluyor hep ondan bu kaşıntılar.Güçlü bir karakteri olmasa her gün tak çıkart falan büyük mesele.Günden güne etine kaynıyor.Kendi içinde tutarlılık yaratıyor.

15 yorum:

  1. bir gece yarısı masalı gibi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu isim de fena olmadı aslında :)

      Sil
    2. hafif ve ürpertici bir müzik eşliğinde güzel okunuyor kullanabilirsiniz o halde bu başlığı ;)

      Sil
    3. vermişim gerilimi :) teşekkürler

      Sil
  2. virgül tuşun mu bozuktu? imanım gevredi okuyana kadar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sıkıldım virgülden.biraz beyin egzersizi yaptırmış oldum galiba :)

      Sil
  3. o maskelerden dönülmez biçimde ete kaynamadan kurtulmak lazım. kendini kaybediyor insan sonunda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. insan "yaşamak" için kendini kandırmakta çok marifetlidir. Kurtulmak zor. Kurtulmak şart.

      Sil
  4. bazı insanlar için maske takmaya değer gibi geliyor ama en büyük yanılgı da burada yatıyor bence. zor olan şeylerden biri de yanında maske takmaya ihtiyaç duymayacağın insanları bulmak. gerçekten zor, fakat o zorluğa değiyor sanki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Etrafta maskeyle gezdiğin sürece öyle istediğin gibi insanları bulman zorlaşır benden söylemesi

      Sil
    2. evet o nedenle maskeleri çıkarıp attım ben çoktandır. şimdi maskesiz, ama huzurluyum. öyle insanları bulsam da, bulmasam da maskesiz daha iyi.

      Sil
    3. Bunu duymak gerçekten çok güzel :)

      Sil
    4. bunu söyleyebilmek de öyle :)

      Sil