22 Şubat 2012 Çarşamba

Beklentilerin çatışması

Çatışması halinde sizi üzecek,çakısmasıyla ise mutlu edecek olan...karşılıklı beklentilerimiz...
Dün akşam arkadaşımla çok keyifli bir sohbet sırasında bir farkındalık ve bir sorun daha elde ettim.Ben aramızdaki sorunu anlamlandıramadan öylece beklerken size onun, benim için yapmaya çalıştığı şeyi kendi gözümden kısaca anlatmak istiyorum.

Karşılıklı duruyoruz.Üst üste tuğlaları koymaya çalışıyorum duvarımı bitirmek için.Ben ona duvarın üzerinden bakıyorum önce.Yukarıdan bir tuğla uzatıyor.Boşluğun üzerine koyuyor. Tutmuyorum düşüyor ve parçalanıyor.Sonra toparlıyor tuğlayı,kendisi de yoruluyor.Tekrar uzatıyor bana...tekrar düşüp parçalanıyor.

Ben anlam veremiyorum.Boşluğu görmüyor mu diye şaşkınım hep.Tuğlayı boşluğun üzerinde benim tutmamı istiyor.Üzerine başka tuğlalar da gelecek.Mümkün değil diyorum.Ağlıyorum anlatamıyorum.O boşlukta durması gereken tuğlayı tarif ediyorum ona.Hatta onun için hazırladığımı verdiğimde o da tutmuyor benimki de düşüp kırılıyor oracıkta.Onun yanına geçip bakıyorum duvarına.Benim vermek istediğim parçanın yerine başka şeyler doldurmuş ve öylece devam etmiş örmeye. 

Şimdi kime benziyorsun farkındasın değil mi?Bir başkasıyla aramızdaki duvardan bahsediyorum.Boşluğu gören hala tuğlaların parçalanışını zevk alarak izleten insanlara... Dışardan bana yardım etmeye çalıştığını sanan insanlar da cabası...Neymiş bana verdiği tuğlaları ya hiç almıyormuşum ya da alıp kırıyormuşum.Bu yüzden çok üzülüyormuş.

Benim sana verebileceklerim sevgi ve güven.Benden bunları almadan aynı şeyleri bana vermeden bana kolumu ağrıtacak yükümlülükler verme.Benim sıram böyle arkadaşım extralar ne benim arkadaşlığımın temeli ne de özel ilişkilerimin.Somut şeylerle doymaktan vazgeç artık.Bunlar ikimiz için de zaman kaybı...

"Sende huzur buluyorum" dediğinde insanlar,korkuyorum artık.Çünkü yanımdakiler hep söylerdi onlara huzur verdiğimi,ama hiç biri de bende huzur bırakmadı.Şimdi ne yapacaksın?

12 yorum:

  1. hareketleri emen gergin bir karadelik gibi gözüküyor ruh halin.bilmiyorum benzetme doğru oldu mu?anlaşılmaz olduğu kesin de..

    YanıtlaSil
  2. aslında bunu örnekle anlatmaya çalıştım malzemeler ürkütücü mü geldi noldu duvar falan :) şaka bir yana gerginim biraz evet

    YanıtlaSil
  3. yani şimdi sana bırakıp gidiyorum deseler güle güle dersin gibi geldi.bu beni ürküten bir şey.hayır duvar yıkılacak ondan diyorum .)

    YanıtlaSil
  4. hiç acımam bişeye benzememişse basarım tekmeyi duvarın o kısmına :D

    YanıtlaSil
  5. benim de geri döndürelemeyecek vakalarda pes etmeme gibi bir durumum var nedense.Mesela duvar gibi :)
    ama yazın korkunç şimdi kabul et.bazen duygular kelimelere akıyor okuyan da bir anlık da olsa yazanın hislerini paylaşabiliyor.bu yazıda o var.onun için korkutucu.

    YanıtlaSil
  6. anladım.seni de germişim galiba.bittersweet in bitter kısmı bu diyelim :)

    YanıtlaSil
  7. peki bakalım umarım rahatlarsın yazdıkça :)

    YanıtlaSil
  8. bu gece yaşadığımdan sonra cuk oturdu bu yazı

    YanıtlaSil
  9. Huzur bir iç hadisedir. Bulunmaz, olunur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. insafa gelin yahu :) huzurlu bir insan yoktur o zaman yeryüzünde ama "huzur" diye bir terim var.

      Sil