17 Şubat 2012 Cuma

Bak boğmaya çalış şimdi beni,hadi lan hadi

Yanılıyor muyum 89-90-91 doğumlular dövüş sanatlarını sever.Zira çocukluğumuz karate kid'lerle üç küçük ninja'larla ay savaşçısı'yla geçti.Zeyna'nın yeri ayrıdır mesela benim için.Kadındır çünkü. Sert,akıllı bir hatundur.Ergenlik çağımda bile gördüğüm her kağıt parçasına kılıç çizmişliğim var.Dershaneden çıkar çıkmaz eve gidersem yüz bininci defa izlediğim bölümleri tekrar izleyebiliyordum.

Eve bilgisayar alındığında 10 yaşımdaydım.Oynadığım ilk oyun Heroes of Might and Magic 2 ydi.Kuzenim vermişti.Kendi satın aldığım ilk oyun da Tomb Raider 3.Anlayacağınız üzere Zeyna'dan Lara Croft'a geçiş yapmıştım.Sonuçta bu hatun yeni yüzyıla aitti.Zeyna'dan daha az imkansızdı yani.Ama onun yeri ayrıdır hala izlerim.

Bir gün ne göreyim.Tomb Raider filme çekilmiş,Lara Croft'ı da Angelina Jolie oynuyor.Ablamın teorisine göre oyun karakteri Angelina'ya kasten benzetilmişti.Aynı şeyi düşünüyorum. Benim özenme sevdam Angelina'ya doğru kaymaya başladı haliyle.Lise hayatım onun filmlerini izleyerek,yazın sıcağında bile şortun altına bot giyerek geçti.Bir dönem erkek saçı bile kestirdim,erkeklerle kanka modunda gezdim.

Üniversitenin ilk senesinde yıllardır içimde kalan dövüş kursuna gittim.Çok sevdiğim bir kız arkadaşımla öylesine denk geldik ilana."yakın savunma kursu açılacaktır" tabi bizi tavlayan söz bu değildi,ilanın alt tarafında "sokak dövüşü" yazıyordu.Hoplaya zıplaya ne yapacağımızı şaşırdık.O kurs süresince kendimi hiç bir zaman hissetmediğim kadar iyi hissettim.Belki daha sonrasında da etkili oldu.Ağırlık çalıştığımdan daha sağlam kas yapmıştım,sokakta yürüyüşüm bile değişmişti.

Geçenlerde aklıma geldi tekrar bir kursa başlamak.Ege üniversitesinde hiç dövüş sanatı klübü olmadığını görünce çok şaşırdım.Dışarıdan bulacağım artık.Arkadaşım "sayokan" dersleri alıyormuş.İnşallah İzmir'de de bulabilirim.Şimdilik planım bu.

Not: evet Cem Yılmaz'ın dalga geçtiği gibi ben de kurs çıkışında aynı muameleyi çekiyordum. "Boğazımı tut şimdi tut,tek elle değil,iki elle,hadi olm ya"...

5 yorum:

  1. zeyna benim ergenliğe girdiğim ilk yıllara tekabül eder. ben ve sayısı epey fazla olan arkadaşım kaçırmadan izlerdik. ancak dövüş sahnelerinden ziyade zeynanın kocaman memeleri ilgimizi çekerdi :)

    YanıtlaSil
  2. tabi ki öyledir zeyna'ya özenecek haliniz yoktu ya :))

    YanıtlaSil
  3. Teyzemin oğluyla az güreşmiyorduk.Oyun ayağına yatıyorduk ama içten içe en güçlü benim demeye çalışıyorduk.
    Yazın bana bu tatlı anekdotu hatırlattı.Ama şu an için bu anekdot artık tatlı olmayabilir çünkü teyzemin oğlunun boyunun uzaması durmadı ve bana bi 15cm falan fark attı.ama olsun küçükken ben yeniyordum :)
    yazın güzel olmuş.rekabet duygunun bitmemesi dileğiyle..

    YanıtlaSil
  4. Koza; tişikkirlir :)) kız olmama rağmen ben de çok güreşirdim benden büyüklerle :) Harbi bazılarının uzaması hiç durmuyor ya :D

    YanıtlaSil
  5. Sayokan(savaş yolunda kan) oldukça ilginç bir dövüş sanatı olup tamamen Türklere ait olan bu dövüs sanatı bittersweet önerilir!!!!!!!

    YanıtlaSil