12 Mayıs 2012 Cumartesi

Cinsiyetsizlik

Kadın ve erkek.Dişilik, erkeklik.Kadın-erkek davranışları ayrıdır.Dünya insanı cinsiyetsizliğe doğru gidiyor.Kadınlar erkek gibi rahat davranıyorlar,erkeklerin ilgi alanları olarak kabul görülen şeylere ilgi duyuyorlar ve erkekler kadınlaşıyor.Sorumluluk paylaşımı değişiyor.  Bu şikayetleri çok duyar oldum.Lakin ki ben olaya farklı bir yönden bakıyorum...


Daha iyi anlaşabileceksek gelin cinsiyetsiz olalım! İnsanlar sosyalleştikçe iletişimden korkuyorlar.İletişime,beyinlerine,gizli saklılarına tecavüz olarak bakmaya başlıyorlar. Hemen hepimiz hemcinslerimize ve karşı cinse olan samimiyeti ayarlayamamaktan zarar görmüşüzdür nitekim.


Temel nedeninin bastırılmış cinsellikten kaynaklandığını düşünüyorum.Bugüne kadar gördüğüm en emin bilgi şudur; neyi baskılarsan onu çok düşünürsün ve kendine yaptığın baskı seni sapkınlaştırır,bu konu için sapıklaştırır.Olmamış gibi davranır ve bu yüzden kendinle çelişkiye düşersin,utanç duyarsın.


Samimiyetsiz samimiyet gösterdiğin ortamlarda sapkınlığını daha çok hissedersin ve en çok da buralarda seviye korumaya çalışırsın.Çünkü toplum bilincini ayakta tutmak gibi bir sorumluluk hissedersin.Bu ritüelde karşılıklı maskeler takılır ve ortada toplum ruhu canlandırılır. Meclisten dışarı dedikodular ile de ruh bulutu körüklenir.(Duyulmuş)Kesin yargılar verilerek  ayin tamamlanır, herkes evine dağılır.Sapkınlık koruma altına alınmıştır.Homofobik olmak ile övünen erkekler de bu ruhu iliklerinize kadar hissettirir.Bana sadece böyle ortamlarda cinsellik kokusu gelir.


Başlarken anlattığım boyutun yanında bir de samimi ortamlardaki yansımalara bakalım. Övünülecek bir şey varsa o da cinsiyetsiz konuşmalardır.İletişim artık bacak, göğüs, etek,t-shirt,kaş,gözden ayrılıp düşünceler arasında paslaşmaya dönmüştür.Karşındaki, bir insandan çok kitap oluverir.Mümkün mertebe her şeyden bağımsız,bazen çağırışımlar ile konuşursun.Korkmaya gerek kalmaz.Sınır çizmeye ihtiyaç duymazsın.


Bir kadın futbola ilgi duysun,bir erkek bakımlı olsun,bir kadın başka bir kadından hoşlansın, bir erkek hemcinsini arzulasın.Mutluluk maskelerini dışlanma uğruna çıkartıp gerçekten iyi hissetmenin kendince yolunu bulmuş insanları kıskanıyor muyuz?


Özgür düşünmekten korkuyor muyuz?Bırakın adı cinsiyetsizlik olsun.Etrafına gülücük saçıp tek başına kaldığında yüzün kararıyorsa bırak bu yargıları.Cesur insanları rahat bırak. Kendi korkaklığını onlara mal etme!


Mutsuzluktan mutlu olan sen,en acınası ölümdür seninki!





4 yorum:

  1. Bence ciddi bir bozulmanın başlangıcındayız.
    İnsanlar doymuyor, tüketiyor, yine doymuyor, doymadıkça yapamadıklarını yapmayı istiyorlar, onu da yaptıkça, yine doymuyorlar. Saldıracak başka alanlar, yerler, cinsiyetler, bedenler, yemekler... arıyorlar

    Bir görebilsek, her şeyin çözüm yolunun üretmek olduğunu, Tükettikçe yok olduğumuzu...
    Çok beğendim yazını bu arada:) Süper tespitler!

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim :) Kesinlikle tüketmek için yaşamaya başladık.Hemen her yazıda bahsediyorum tüketim toplumundan.Fakat burada anlattığım kazanılmış yeni özellikler herkes için yeni değil.Bunun ayrımını iyi yapmak lazım. Popularite ile gelen "geçici" duygularla pek işim yok açıkçası.

    YanıtlaSil
  3. Sana ödülün olduğunu söylemiş miydim?..:))

    YanıtlaSil
  4. teşekkür ederim beni düşündüğünüz için :) ama mim falan yazmayı sevmiyorum, anlayacağınızı umuyorum :)

    YanıtlaSil